2010

Uitgestelde Microbenclub jaarvergadering 2010 18 maart 2011

motto: ‘wie het kleine niet eert is het grote niet weerd’.

1. Opening door de voorzitter

Vanwege de zeer koestische ruimte moet voorzitter WR zijn meegebrachte en opmerkelijke duurzame vergaderhamer meerdere malen met ferme kracht de krappe vergadertafel behameren om de gewenste aandacht te krijgen. Rond de tafel zit dan een verrassend gezelschap, te weten een aantal leden van de MC (zie presentielijst), als ook, tamelijk onverwacht, het afgemelde lid JL en twee dames die geen directe bemoeienis hebben met de MC. Ruimhartig worden deze gastvrij deelgenoot gemaakt van het hierop volgende diner-parlant. De tafel staat dan al reeds vol met glazen Hopus en Manke Monnik.

2. Presentielijst

Aanwezig: Het voltallige DB: Voorzitter WR, Secretaris HS en Penningmeester BO en verder de leden: PW, JL (zonder kennisgeving), GS, JvD, FB, KK, HS, RB, VC Afwezig: JvO, RK (met kennisgeving)

3. De microbenspeld (controle).

Ieder jaar weer blijkt de speldcontrole pijnlijke momenten te geven. Dit jaar: lid JL: “ Er is bij mij thuis onlangs ingebroken. Niets gestolen naar het schijnt , maar mijn speld ben ik wel kwijt!” (neemt volgende vergadering aangifterapport mee als bewijsmateriaal). Lid JvD: “Kwijt sinds ons laatste bezoek aan Delft”. Lid BO: “Ik heb thuis een vitrinekastje met daarin de voor mij drie meest dierbare onderscheidingen te weten: het elfstedenkruisje, een Fijenoordspeldje, een Aspiranten voetbaltoernooi speldje en de MC-speld” . Dit betoog, dat hoewel rekentechnisch een ietsje mank gaat, maakt toch wel indruk want het geeft aan dat het speldje dus niet kwijt is (veilig in het vitrinekastje!), maar slechts vergeten is. Lid KK heeft wel het speldje op maar demonstreert dat de duurzaamheid van de speldjes ook zijn grenzen heeft. De zijne maakt een angstig knakgeluid bij het opspelden. Lid GS trekt het boetekleed aan, want ook hij heeft geen speldje meer. Hij stelt ter vergadering het stemvoorstel in: “Geld voor Speld” inhoudend dat bij een negatieve speldcontrole ter MC-vergadering er een nieuwe speld voor tien euro bij de voorzitter dient te worden aangeschaft. Het voorstel wordt aangenomen. GS betaalt ter plekke voor een nieuw speldje. Deze betaling zal de geschiedenis ingaan als “Het Schoenmakertientje”.

4. Inwijding van het nieuwe lid Claassen , gevolgd door de eed aflegging en de microbenspeld uitreiking.

Zo geschiede.

5. Gelegenheid tot feliciteren van het nieuwe lid Claassen.

Veel welgemeende felicitaties.

6. Notulen en actielijst van de jaarvergadering van 2009

Notulist PW verheldert de stand van zaken m.b.t. de notulen. De laatst genotuleerde vergadering betreft die van 2008, want 2009 betrof een speciale lustrumvergadering met louter kout en leut. In de actielijst van de vergadering van 2008 stond overigens nog wel dat de actielijst van 2007 gezocht moest worden omdat deze onvindbaar lijkt. Het zoeken gaat onverminderd voort.

7. Mededelingen

a. Website microcanon.nl i. Nieuwe commissie Wordt benoemd en zal bestaan uit: JL, WR, HS, FB en JvD. Lesley Robertson de conservator van de Beyerink en Kluyvert collecties heeft gevraagd om een digitale opslag van ingescand materiaal uit die collectie. De nieuw commissie zal hier middels de MC-website gehoor aan geven.

8. Ingekomen stukken

a. e-mail lid J.v. Doorn

email 13/3/11: Stelt bestuurswisseling voor (zie punt 9 en10)

Microben! We kijken natuurlijk reikhalzend uit naar de aanstaande Bijeenkomst (microbiële aggregatie). Toch was er iets wat mij opviel: de radiostilte hieromtrent. Te doen gebruikelijk vult de mailbox zich dan weken van te voren met mededelingen, snedige, kritische en spitsvondige opmerkingen, kwinkslagen enz. Maar: niets van dit alles! Ik constateer een Stilte (quorum quenching?). Wat kan de reden zijn? Mogelijk is dit het gevolg van het gevoel dat er een Voorzitter en Secretaris aftreden, die zeer moeilijk te vervangen zijn vanwege hun uitstekende staat van dienst. Hoe valt dit nu te evenaren? Dit zou deze Stilte kunnen verklaren. Vandaar het volgende voorstel. Secretaris Microob Smit zal binnenkort in een Zwart gat vallen vanwege de voltooiing van de Microcanon. Voorzitter Microob Reijnders heeft een zware periode achter de rug als Voorzitter van de Microbenclub, en is toe aan een kleinere uitdaging. Welnu: ik stel voor dat Microob Smit voorgedragen wordt als Voorzitter van de Microbenclub cq Microob Reijnders als Secretaris geïnstalleerd zal gaan worden. Graag verneem ik, of dit voorstel in goede aarde (agar?) valt! Met vriendelijke en natuurlijk microbiële groeten, Microob jOOp

email 18/3/11: Tijdens NVvM voorjaarsvergadering zal de Microcanon ten doop gehouden worden. Victor Baarn zal het boek in ontvangst nemen en tijdens de twee minuten die daarvoor gereserveerd is heeft lid HS de gelegenheid gekregen om hierbij zinvolle tekst uit te spreken. De rest van de Microcanonbijdragers zal op de eerste rij gezeten zijn. “Helaas geen Maxima” KK: “Toch wel een lekker wijf!”.

b. e-mail lid FB (zie 12)

c. e-mail lid HS, KK (zie punt 10)

d. e-mail lid J. Luirink

Leden, Met instemming hebben we kennis genomen van het uitnemende voorstel van microstrateeg jOOp. Het verheugt ons te melden dat na langdurige beraadslagingen in zeker etablissement (rekening reeds opgestuurd naar penningmeester), de voltallige ballotagecie heeft gemeend haar voorlopige gedoogsteun aan deze minuscule maar veelzeggende transformatie te kunnen hechten! Als kleine kanttekening dient te worden gemeld dat, zoals gebruikelijk bij dit type steun, een continuering van het zagen aan stoelpoten niet geheel is uit te sluiten. Niettemin zien we uit naar een vruchtbare samenwerking en open dialoog met het nieuwe bestuur! Met respectvolle doch kritische groet, Microben Peter (onverminderd voorzitter ballotagecie) en Joen (onverminderd secretaris ballotagecie)

9. Statuten (met speciale aandacht voor artikel 8)

Deemoedig leest DB lid HS art. 8 van de statuten voor en concludeert dat de regels zijn geschonden. Hij stelt voor om diep door het stof te gaan. “Een gratis rondje” werd er geroepen, maar dat ging te ver.

10. Verkiezing nieuw bestuur (stemming over voorstel lid J.v. Doorn)

De oproep tot nieuwe kandidatenbestuursleden heeft geen kandidaat opgeleverd, vandaar dat het geniale voorstel van lid JvD met grote instemming is ontvangen. De stemming is unaniem positief al zijn er nog wel een paar kritische kanttekeningen: KK: “Het lijkt wel erg op een Poetin Medvedev constructie”. HS: “Een mutatis mutandis net binnen de statuten. Het is een puntmutatie a la Maxime Verhagen”. DB lid en penningmeester BO mag volgende bestuurperiode aanblijven wegens unaniem gewaardeerde verdienste in deze rol.

11. Verslag ballotagecommissie

Na de bovenstaande bestuurswisseling trekt de BC haar kritische en lijvige moties in en gunt zij het nieuwe bestuur een periode van “grace” er op vertouwend dat haar al eerder uitgesproken bedenkingen over ledenaantallen, microba’s en schendingen van statuten in goede handen zijn. Er zijn mogelijk twee nieuwe kandidaten in het vizier van de BC. De eerste is de Hr. Stuitje en de tweede is vooralsnog onder embargo.

12. Verslag evenementencommissie

a. Terugblik op het evenement in Delft (november 2010) i. Behoud Collectie Beijerinck museum Zie punt 7)

b. evenement 18 april NVvM (JvD) (zie punt 8a)

c. evenement voorstel lid G. Schoenmaker (Zal in het najaar plaats vinden in het thuisland van lid GS en heeft het thema “onthaasting”.

d. Evenement in Boyman van Beuningen/Rotterdam: Kunst in Lifesciences van Galjaard wordt (via Doodle) gepland in Mei. ACTIEPUNT FB

13. Verslag Kascommissie (G. Schoenmaker en H. Stam)

Uitermate positief verslag: “alles klopt tot op de penny!” Inhoud kas: € 253,75

14. Voorstel en discussie m.b.t. microba’s

Stemmingsvoorstel: Wel aanwezig bij evenementen, maar niet bij vergadering. Unaniem aangenomen.

15. Commissie nieuwe vergaderruimte?

JL: ziet mogelijkheden om eenmalig in de vlindertuin van Artis te vergaderen en zoekt uit wanneer dit kan gebeuren. ACTIEPUNT: Leden PW en KK zullen het geografische zwaartepunt van de woonlocaties van de leden gaan bepalen om hiermee een optimale vergaderlocatie te bepalen. (Buitenlandlid BB wordt hierbij niet meegenomen!)

16. De website – overzicht aantal bezoekers per continent

Er is een enorme toename van Japanse webbezoekers geconstateerd. Het bezoek vanuit Chili is gestabiliseerd. Ook bezoekers vanuit Italië en Nieuw-Zeeland laten zich niet onbetuigd. Proficiat!

17. Wat verder ter tafel komt

Nog meer Hopus

18. Afsluiting van de vergadering.