2004

Oprichtingsvergadering "de microbenclub" 26 december in het etablisement "du Lac" te Amsterdam.

Aanwezig: Bauke Oudega, Fred Boogerd, Willem Reijnders, Ronald Koes, Joop van Doorn, Peter Willemsen, Hein Stam, Ben Bulthuis, Henk Smit, John van der Oost en Klaas Krab.

Afwezig: Joen Luirink (zonder kennisgeving, met diarree), Gerrit Schoenmaker (met kennisgeving, zonder goede reden).

Opening. Voorzitter WR open vergadering en geeft het woord aan secretaris HSm. Deze benoemt aspirant lid PW tot notulist en verandert meteen de zojuist uitgedeelde agenda (op een op microben geinspireerd formaat). Punt 7, de rondvraag, komt te vervallen en wordt vervangen door agendapunt: jeugdleden. Notulist sputtert maar schikt zich in nieuwe rol in het vooruitzicht van punt 7, want vermoedt duidelijk een deal. Secretaris gaat over tot behandeling van de ingekomen stukken. Het ingekomen stuk van aspirant lid RK ontvangt veel bijval. Zijn lidmaatschap bij de Rotary wordt grootmoedig opzij geschoven ten faveure van microbeclub-lidmaatschap. Ook JvO voeltt zich zeer vereerd en wilt dit graag in de notulen terug vinden. JvD, toomt met grote inspanning zijn woordspelerigheid in want vreest een voortijdig royement. BB bewoordt in extatische vergelijking zijn lidmaatschap en de Nobelprijs. Verder veel adhesie bij aspirantleden die ieder zo op hun wijze (FB, Toonderiaans, BO (Vondeliaans), KK (Krabiaans) hun vreugde bezingen. PW diende een naargeestig en misnoegd stuk in die qua inhoud aansluit bij dissident lid JL. JL is n.l. hogelijk verbaasd en ontstemd over omissie in aspirantledenlijst n.l. zijn naam ontbrak. Hij rept van "een rolator vriendelijk omgeving" alwaar de toekomstige bejaardenclub zou vergaderen. Na toevoeging van JL aan lijst is hij "sans rancune". Alle ingezonde stukken/E-mail e.d. zullen terug te vinden zijn op Website (WR).

Feestelijke installatie. WR start de plechtige inzweringsceremonie. Het aspirantlid dient met hand op het hart de volgende tekst uit te spreken: "Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd en dat beloof ik". Hierna speldt de voorzitter het clubjuweel op met de beeltenis van de grootste Nederlander: Antonie van Leeuwenhoek. Als eerste wordt WR ingezworen hij zal de rol van voorzitter bekleden. Daarna valt de eer aan Hsm, deze wordt formeel tot secretaris benoemd. BB uit:" dat riekt naar onderonsjes (..) nu mogen zeker de mindere leden". Het proces gaat nietemin verder. JvO wordt voor de zekerheid maar liefst tweemaal ingezworen (alvast wisselgeld bij royement?). JvD’s beëdiging gebeurt weer wat slordig. BO verstoort beëdiging van PW, maar uiteindelijk valt allen deze eer ten deel. BO is maar net de ontroering de baas en begint in deze euforie enorm uit te weiden. "Ben ook lid van zojuist opgerichtte stichting: Antonie van Leeuwenhoek (..) en tevens FEMS gedelegeerde". Beloofd aanzienlijke geldstromen vanuit die richting naar onze clubkas. Oogst veel applaus. Wordt, gebruikmakend van deze opgewondenheid, door voorzitter benoemd tot penningmeester. In een adem dekt de secretaris zichvervolgens in door twee kascontroleurs te benoemen: GS en HSt.

Statuten van vereniging.

Hsm toont het lijvig document dat de statuten behelst. Er volgt een bloemlezing (Het gehele werk is op de Website in te zien).

Art. 5 lid 1: Het speldje (clubjuweel) moet gedragen worden op de vergadering.

lid 2: Het clublied moet op instigatie van voorzitter uit het hoofd gezongen dienen te worden. Op dit moment bepaalt de voorzitter dat lid JvO voor de volgende vergadering een clublied gecomponeerd dient te hebben. Muzikale passages met een sax dienen dan vermeden te worden.

Art. 7 Het einde van lidmaatschap wordt uitsluitend door (hersen)dood bereikt. Stamcellen erfen lidmaatschap niet over.

Doelstellingen.

Er bestaan nog geen duidelijkgeformuleerde doelstellingen. Hiervoor wordt commissie benoemd: JvD en BB

Programma 2004/2005.

In 2005 zullen zeker twee bijeenkomsetn gehouden worden. Één is de jaarvergadering (najaar 2005). En de tweede is het evenement dat over een half jaar zal plaats vinden. Hiervoor wordt een tweede commissie, de evenementencommissie benoemd: FB, KK en RK.

Website.

WR maakt middels nieuwsbrief de url ekend van de microbenclub Website. De rondvraag vervalt en wordt vervangen door het agendapunt jeugdleden.

Jeugdleden.

De zware kritiek geuit door de twee jeugdigste leden JL en PW heeft voorzitter en secretaris doen inzien dat zij niet geschikt zijn voor de ballotagerol. De ballotage commissie zal vanaf nu worden bemand door PW en JL. Deze sportieve geste wordt door PW op prijs gesteld al knaagt er nog een onzekerheid w.b.t. de vooralsnog onbekende statutaire reglementen die deze taak aanzienlijk kunnen inperken. Tijdens het niet offiële gedeelte van de vergadering is een uitvoerige lijst samengesteld van kandidaatsleden. De voornaamste kriteria van geschiktheid zijn: microbioloog aan VU èn tussen-de-middag-voetballer. Deze lijst wordt overhandigd aan PW. De secretaris sluit de vergadering met gezwinde en drankuchtige spoed.