2006

Notulen jaarvergadering Microbenclub op 25 november 2006 in de “Bekeerde Suster” te Amsterdam.

Afwezig: HSt, BO, JvO en GS Aanwezig: HSm, WR, PW,BB, FB, JL, RK, JvD, KK

1. Opening door voorzitter.

Deze vind plaats om 18:39 uur na bestelling van een nieuwe ronde “dubbele Ros”, het locale brouwsel dat de tongen al aardig los had gemaakt.

2. Presentielijst.

Was niet aanwezig.

3. Notulen van de jaarvergadering van 2005

Letter voor letter, alinea voor alinea en pagina voor pagina worden de notulen gewikt en gewogen; uiteindelijk vindt men zich in de inmiddels gearchiveerde consensustekst.

4. Mededelingen.

Voorzitter (WR) meldt de redenen van afwezigheid door microben BO, GS, JvO en GS.: “BO en GS hebben zich om acceptabele redenen afgemeld”. Het gevolg is echter wel dat daardoor de penningmeester en kascommissie ontbreekt en dus de financiële slagkracht van de Microbenclub deze avond aanzienlijk beperkt is. Ook ontstaat er lichte twijfel over dit uitzonderlijke en ongelukkige toeval. Deze twijfel maakt langzaam plaats voor bezorgdheid na de uitroep van iemand: “GS is ook nog €25 verschuldigd aan de pot, zie dat nou maar eens terug te krijgen!” Voorzitter vervolgt: “JvO heeft om de vrede thuis te bewaren een hele moeilijke keuze moeten maken uit twee van de-maximale-aantal-van-één toegestane avondjes Amsterdam per week en heeft daarbij gekozen voor het avondje “Klaas Krab 25 jaar in dienst bij de VU”. Deze keuze wordt minzaam getolereerd, maar zal toch nog wel tot een ernstig gesprek moeten leiden op de door hem geprevaleerde avond; er zijn daar genoeg leden van statuur aanwezig die deze taak op zich willen nemen.

Microob HSt is op dit moment van de vergadering zonder reden van opgaaf afwezig. Er doet zich dan een probleem voor. Onze communicatielijnen zijn verre van optimaal. Hadden we bij een vorige vergadering al gemerkt dat lid BB volkomen onvindbaar was, en nu blijkt te hebben geworsteld met een zeer ernstig virusinfectie n zijn communicatiecentrum, doet zich nu hetzelfde voor bij afwezig lid Hst. Een spontaan actiepunt, opgevoerd door gewaardeerd lid JvD, om een telefoonlijst op te stellen wordt onmiddellijk uitgevoerd, maar leidt tot rumoer en gedruis. Na een onnavolgbare schijnbeweging van lid KK verdwijnt een vol glas “dubbele Ros” in het kruis van de secretaris. Door de genoemde mêlee was niet meer uit te maken of hier sprake was van opzet of onhandigheid, feit is echter wel dat vanaf dat moment de toon gezet was. De secretaris, duidelijk aangedaan door zijn vernederende aanblik, zweert binnensmonds een verschrikkelijke wraakactie en blijft de hele vergadering met een vuile blik naar zijn overbuurman loeren.

5. Ingekomen stukken.

Geen

6.Statuten.

Vergeten

7.Actielijst.

Gedaan

8.Verslag Ballotagecommissie (PW en JL).

Geheel in lijn met voorafgaande taferelen wordt het gesteggel voortgezet. De in 2005 door de Ballotagecommissie (BC) aan het bestuur overhandigde lijst met kandidaat-leden heeft niet geleid tot ballotage activiteiten. De BC verwijt het bestuur laksheid waarop het bestuur dreigt met aftreden. Na dit machtswoord komt men staande de vergadering tot een voorstel om kandidaten: John van Wielink (JvW), Freek Stegehuis (FS) en Bert Roosendaal (BR) te sonderen voor het eervolle lidmaatschap. De BC zal zich met alle middelen inzetten voor deze verantwoordelijke taak. Ex-kandidaatslid JT, die zich heeft uitgeput in excuses voor het niet opdraven bij een vorig ballotage evenement, wordt onderaan de lijst gezet. Een tweede punt van de BC betreft een door afwezig lid Hst (misschien wel om dit heikele punt??) ingebrachte gevaarlijke suggestie om d.m.v. een speciale verkenningscommissie te onderzoeken of er in de niet al te nabije toekomst er misschien toch een mogelijkheid gecreëerd zou moeten kunnen worden om ook vrouwelijke leden te moeten overwegen. Een felle discussie ontbrandt. Uitlatingen als: “Laten ze zelf een club oprichten!” en “Noem mij één vrouw van ons portee” schetsen de stemming van dat moment. Het jongens-onder-mekaar-gevoel neemt zienderogen toe. Er wordt voorgesteld om dit punt naar een volgende vergadering te tillen. Allen gaan akkoord.

9.Verslag evenementen commissie (KK, FB en RK).

In 2006 is er helaas geen evenement georganiseerd. De bijgewoonde inauguraties van JvO en RK worden niet als officiële micro-evenementen erkend. De commissie die hier gedeeltelijk wel vanuit ging, toont nu toch diep berouw en belooft deze misser ruimschoots te compenseren door de organisatie van een evenement in het voorjaar van 2007.

10. Verslag kascommissie (GS, Hst)

De voorzitter (WR) krijgt een telefoontoestel in handen gedrukt door een ober van de “Bekeerde Suster”. Het blijkt lid Hst te zijn die zich verexcuseert voor zijn afwezigheid. Een en ander zal nog verder worden uitgelegd in toekomstig schrijven. Een der microben spreekt zijn bewondering uit over de wijze waarop HSt ons heeft weten te bereiken. Een andere zegt dat het telefoonnummer gewoon in de E-mail stond. Later leren we dat HSt gewoon naar een stel malloten met een speldje heeft geïnformeerd. Ondertussen vernemen we van de voorzitter dat penningmeester BO zijn speldje kwijt is geraakt en als passende penitentie een forse financiële injectie in de clubkas voorstelt. Gevoegd bij de eerder genoemde openstaande rekening van kascommissielid GS en de volledige afwezigheid van de financiële vleugel bekruipen bij de overige leden onbehagelijke gevoelens over de solvabiliteit.

11. Politieke Partij voor Microben (geen pathogenen).

Er wordt voorgesteld een politieke partij op te richten met genoemde naam n.a.v. het eclatante succes van de PvdD. “Wel of geen pathogenen?” is een duidelijk struikelblok van het kaliber als “wel of geen boerka”. Er dienen zich ook al snel eventuele Wilders-achtige afsplitsingen aan zoals de Partij voor de Archebacterien (PvdA). Ene Hans den Hollander, mits volstrekt onverkiesbaar, dient zich aan als lijstduwer voor de PvdM. Er word besloten om nu vooral niets te besluiten en dit naar de volgende vergadering te tillen. Allen gaan akkoord.

12. Microbenlied.

Na een aantal maal ten gehore gebracht te hebben is ons Microbenlied goed ontvangen, echter een steeds weer terugkomend puntje van kritiek is het wat minder spannende herhalende karakter van het refrein. Door componist en tekstdichter JvO is voorgesteld om het lied te veranderen door een aantal keer het refrein over te slaan en een aantal coupletten aaneen te zingen. Oorspronkelijk zou het gaan om 10 keer “Het zijn de kleine dingen die het doen..” in het nieuwe voorstel wordt dit beperkt tot slechts 3 keer. Lid RK vergelijkt, met duidelijke instemming, het microbenlied met het “Wilhelmus”, dat grote aantallen coupletten kent, maar vooral onaantastbaar is voor door-de-waan-van-de-dag bepaalde sleutelarijen. Als compromis wordt aanvaard dat er in speciale gevallen gebruik gemaakt kan worden de “light-version” van het microbenlied. De eerste gelegenheid dient zich aan tijdens “Klaas Krab 25 jaar bij de VU”. Hierna zal er een evaluatie plaats vinden.

13. De microbenspeld (Zie ook 10).

Met de door BO in het vooruitzichtgestelde fortuin dat in de clubkas gestort wordt zal een nieuwe batch microbenspelden gemaakt kunnen worden. Er zijn er n.l. nog slecht een paar.

14. Programma 2007

Er komt i.i.g. een kerstmarktbezoek

15. De Website

Voorzitter laat trots de laatst bijgewerkte statistieken zien van onze fameuze website. “Wij zien bezoekers uit Zuid-Amerika, Australië en Europa. Maar liefst 5 bezoekers op de dag pal na de aankondiging van deze vergadering!” En als uitsmijter glundert de voorzitter: “totaal sinds oprichting 23 bezoekers!!!” Hulde alom. Lid JL meldt dat hij tot dusverre nog niets heeft verstaan van de vergadering. Hij schuift wat dichterbij en volgt zienderogen geïnteresseerd de laatste punten van de vergadering.

16.Verkiezing van de microob van het jaar.

GS, JvO, RK en BO zijn genomineerd voor deze eervolle uitverkiezing. Deze leden moeten zich eventjes verwijderen uit de vergadering opdat de rest zich kan beraden. Met unanieme stemmen wordt dan RK gekozen en kan de secretaris zich ontdoen van de prijs.

17. Feestelijke huldiging van de Microob van het jaar

Na terugkomst toont lid RK zich duidelijk geroerd om zijn uitverkiezing, maar ook zeer verguld met het fraaie (bier-)boekwerk dat hem ten deel valt.

18. Dankwoord van de Microob van het jaar

Microob van het jaar spreekt een gloedvol dankwoord uit en memoreert memorabele voorgangers. Ook verontschuldigt hij zich nog eens voor het vergeten van zijn speld. “Hangt nog in de douche”. Zenuwen natuurlijk. Het is hem allemaal vergeven.

19.Wat er verder ter tafel komt (bier)?

BB: Zijn vakantieleden (vervangers) mogelijk? JvO: Zouden de leden hun CV op de Website willen zetten? Onder het afsluitende kopje koffie worden deze vragen bediscussieerd en gedeeltelijk beantwoord. Het resterend gedeelte wordt naar de volgende vergadering getild. Allen gaan akkoord.

20.Afsluiting van de vergadering

Om 20:47.